Pravila

Go down

Pravila Empty Pravila

Objavlja  ~*klemen*~ on Čet Feb 26, 2009 4:37 pm

1. Splošno o rpgju

Izbira lika:

Lik mora biti nekaj iz čarovniškega sveta oz. povezano s tem delom sveta. Lahko ste kar koli, priporočljivo pa je, da ste človek, saj se tako lahko najlažje sporazumevate.

Opisi likov, slike in podatki v podpisu:

Preden začnete igrati RPG, morate opisati lik, ki ga boste igrali. Lika ne morete zamenjati z drugim razen v takih okoliščinah, da lik umre. Lik opišete bolj na podrobno v življenjepisu.

V življenjepisu lahko prikažete sliko lika, ki ga igrate. Vendar mora biti v skladku s pravili in ne večja od 500x500 pikslov. Dovoljena je ena sama slika.

Slika (banner) mora biti velika 500x150 pikslov. Priporočljivo je, da napišeš svoje podatke o liku v podpis.

2. Pravila za pisanje likov in rpgja:

Pri pisanju RPG-ja obstajajo posebna pravila, ki se jih je potrebno držati.

- Piše v 3. osebi in v pretekliku
- Vedno igraj za svoj lik razen, če se pogovarjaš z namišljenimi osebami (gostilničar; osebe, ki jih srečaš na ulici, trgovini; družina, ...).
- Če želite poleg sporočila dodati še kakšne vaše misli, opazke, itd. lahko uporabite OOC - Out Of Character. Vaše sporočilo zapišite v oglatih oklepajih. Vedno je oglati oklepaj spodaj
- Zaželjeno je, da v sporočilo zajamete čimveč elementov - dejanskih besed, opisovanje okolje, vaše misli, želje, reakcije... Več elementov kot boste zajeli, boljše bodo vaše dogodivščine na forumu
- Upoštevajte vsa slovnična pravila - brez narečnih in pogovornih besed, postavljajte vejice, narekovaje, velike začetnice. Ne pozabljajte na presledke za pikami, odstavke in podobno. Če boste upoštevali ta navodila, se bo napisano besedilo veliko lažje bralo
- Odgovori na vpise, ki so naslovljeni nate
- V postih se poskušajte izogibati preklinjanju, če pa ne morete mimo tega uporabljate slovenske kletvice (porkamadona, prekleto, vraga)
- Izmislite si nove uroke....imena ne komplicirajte preveč

3. Kaj ni dovoljeno na rpgju:


- Ne piši za druge like
- Ne uporabljaj smeškotov
- Ne lepi slik v poste
- Imena in priimki iz knjig Harry Potter
- Enostavčne stavki
- Vulgarne kletvice

Poleg tega upoštevajte še pravila foruma. Neupoštevanje pravil se bo kaznovalo z odvzemom točk v peščeni uri ali kako drugo resnejšo kaznijo - lahko tudi s prepovedjo sodelovanja na rpgju.
~*klemen*~
~*klemen*~
Admin

Število prispevkov : 73
Join date : 26/02/2009
Age : 24

Poglej uporabnikov profil http://bradavicarkarpg.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu